Dit is de best betaalde baan in de bouw

Dit is dé best betaalde baan in de bouw

Ben jij benieuwd wat de best betaalde baan in de bouw is? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog vertellen we je de voordelen van het werken in de bouw en laten we je zien welke functies de hoogste salarissen bieden. Of je nu net begint of al wat jaren ervaring hebt, VNOM helpt je graag op weg naar jouw droombaan.

Waarom werken in de bouw?

Naast het salaris, zijn er meerdere voordelen wat werken in de bouw zo aantrekkelijk maakt. Zo is de bouwsector constant in ontwikkeling, waardoor er altijd behoefte is aan vakmensen. Het werk biedt veel variatie en uitdaging gezien een enkele dag hetzelfde is en je aan diverse projecten werkt. Dit zorgt voor afwisseling en houdt het werk boeiend. Bovendien blijf je dit en actief, door de fysieke aard van het werk, wat bijdraagt aan je algehele gezondheid. De bouwsector biedt ook volop doorgroeimogelijkheden en kansen om je te specialiseren. Dit betekent dat je niet alleen kunt groeien in je vaardigheden, maar ook in salaris.

Wat is de best betaalde baan in de bouw?

Er zijn meerdere factoren die de hoogte van het salaris van een baan in de bouw bepalen. Denk hierbij aan het gevraagde opleidingsniveau, het aantal jaren ervaring en de moeilijkheidsgraad van het werk. Maar met welke baan in de bouw kun je dan rekenen op een hoog salaris?

De top 3 best betaalde banen in de bouw

In vergelijking met andere vakgebieden kun je in de bouw goed verdienen. De salarisrange is gemiddeld €2.800 tot €3.200 bruto per maand, met een aantal uitschieters gebaseerd op je opleidingsniveau en ervaring. Wij hebben een top 3 samengesteld van de best betaalde banen bij VNOM.

Werkvoorbereider

Op plaats drie staat de functie van werkvoorbereider. Als werkvoorbereider ben je de schakel tussen de planning en uitvoering. Je zorgt voor de voorbereiding van bouwprojecten, inclusief het inkoopproces en het opstellen van begrotingen. Het is een veelzijdige functie met een aantrekkelijk salaris. Het salaris van een werkvoorbereider ligt gemiddeld tussen de €3.200 en €4.200 bruto per maand. Bekijk onze werkvoorbereider vacatures hier. 

Uitvoerder

Op plaats twee staat de functie van uitvoerder. De uitvoerder is de persoon die de dagelijkse leiding heeft op de bouwplaats. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden volgens plan verlopen en stuurt het team aan. Het is een baan met veel verantwoordelijkheid en daar hoort natuurlijk een goed salaris bij. Gemiddeld ligt het salaris van een uitvoerder in de bouw tussen de €3.500 en €4.500 bruto per maand.

Projectleider

Op nummer één staat de functie van projectleider. Als projectleider heb je een belangrijke rol. Je bent verantwoordelijk voor het managen van bouwprojecten van A tot Z. Dit betekent dat je zorgt voor de planning, coördinatie en uitvoering van projecten, terwijl je ook het budget in de gaten houdt. Maar wat maakt een projectleider nu precies de best betaalde baan in de bouw? Het komt neer op de combinatie van verantwoordelijkheid, expertise en de behoefte aan goed management op bouwplaatsen. Als projectleider ben je de spil in het web en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt. Het is een uitdagende en dynamische baan waar je goed voor beloond wordt. Je kunt namelijk een salaris verwachten tot wel €6.000 bruto per maand.

Ook aan de slag in de bouw?

De bouwsector biedt verder veel mogelijkheden voor goed betaalde banen. Het antwoord op de vraag ‘Wat is de best betaalde baan in de bouw?’ is volgens ons dus projectleider. De weg naar deze functie biedt doorgroeimogelijkheden in zowel kennis als salaris. Wil jij ook aan de slag in de bouw? Bij VNOM staan we klaar om je te helpen de beste keuze te maken en je carrière naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een starter bent of al jaren meedraait in de bouw, wij helpen je graag verder.

Herken jij jezelf in een van de bovenstaande functies of ben je benieuwd welke functies nog meer goed verdienen in de bouw? Neem dan zeker een kijkje tussen onze openstaande bouw vacatures en ontdek de mogelijkheden. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met een van onze collega's van de bouw.


Publicatiedatum: 26 juli 2024