Werken via een uitzendbureau: alles wat je moet weten

Werken via een uitzendbureau: alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar een baan in de bouw, techniek, logistiek of op kantoor? Dan kan werken via een uitzendbureau een uitstekende keuze zijn. In deze blog leggen we je uit wat een uitzendbureau is, wat het doet, en waarom werken via een uitzendbureau voor jou de juiste stap kan zijn.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen werkzoekenden en werkgevers. Ze helpen je bij het vinden van tijdelijk of vast werk in verschillende sectoren, zoals VNOM doet in de bouw, werktuigbouwkunde, elektro- en installatietechniek, logistiek en op kantoor. Bij een uitzendbureau komen vraag en aanbod samen. Aan de ene kant schakelen bedrijven een uitzendbureau in om op zoek te gaan naar personeel. Aan de andere kant helpen zij mensen die werk zoeken aan een nieuwe baan. Maar wat doet een uitzendbureau precies?

Wat doet een uitzendbureau?

Een uitzendbureau helpt jou bij het vinden van de juiste baan door je cv te matchen met openstaande vacatures. Zit er op dat moment geen openstaande vacature tussen die past bij jou? Dan gaan we alsnog graag voor je aan de slag om de geschikte nieuwe uitdaging te vinden voor jou. Daarnaast biedt een uitzendbureau ondersteuning bij sollicitaties, het regelen van contracten en zorgt het ervoor dat je snel aan de slag kunt. Ook kun je via een uitzendbureau trainingen en opleidingen volgen om je vaardigheden te verbeteren.

De voordelen van werken voor een uitzendbureau

Er zijn vele voordelen aan werken voor een uitzendbureau. Een van de grootste voordelen is flexibiliteit. Jij geeft zelf aan waar je naar op zoek bent en wanneer je beschikbaar bent, zodat wij op zoek gaan naar werk voor jou dat past bij jouw wensen en vaardigheden.

Contract via uitzendbureau

Wanneer je via een uitzendbureau werkt, krijg je een contract via het uitzendbureau zelf. Soms wordt er gedacht dat werken via een uitzendbureau betekent dat je nooit een vast contract krijgt. Bij VNOM bieden we echter mogelijkheden voor zowel tijdelijke als vaste contracten. Veel van onze externe collega’s stromen zelfs door naar een vaste aanstelling bij de opdrachtgever.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Werken via een uitzendbureau en salaris zijn twee onderwerpen die nauw met elkaar verbonden zijn. Je salaris is afhankelijk van de sector en functie waarin je werkt, maar uitzendbureaus zorgen ervoor dat je altijd marktconform betaald wordt.

Werken via uitzendbureau en vakantiedagen

Als je via een uitzendbureau werkt, bouw je net als bij een reguliere werkgever vakantiedagen op. Dit betekent dat je recht hebt op betaalde vrije dagen, wat een belangrijk voordeel is voor je werk-privébalans.

Zzp via uitzendbureau

Ben je zelfstandig ondernemer, maar wil je toch de zekerheid van opdrachten via een uitzendbureau? Dat kan! Steeds meer uitzendbureaus bieden mogelijkheden voor zzp’ers om via hen opdrachten te vinden. Dit biedt de voordelen van zelfstandig werken met de ondersteuning van een uitzendbureau. Zo vind je bij ons een breed aanbod zzp opdrachten. Staat er geen opdracht voor je tussen? Onze consultants gaan graag voor je aan de slag om op zoek te gaan naar een opdracht die op dat moment bij je past.

BBL via uitzendbureau

Wil je werken en leren tegelijk? Een BBL-traject via een uitzendbureau kan dan een goede optie zijn. Hierbij werk je vier dagen per week en ga je één dag naar school. Een uitzendbureau helpt je bij het vinden van een geschikte erkende leerwerkplek en ondersteunt je gedurende je opleiding. Bij VNOM staat ons Talents team voor je klaar om voor jou de beste route uit te stippelen. Zij kijken naar welk BBL-traject het beste bij jou past en gaan op opzoek naar een geschikte leerwerkplek voor jou. Zij bieden je de begeleiding vanaf het moment dat jouw zoektocht start, tot aan je diploma en het moment van kiezen wat je daarna wilt gaan doen.

Waarom kiezen voor een uitzendbureau?

Er zijn vele redenen waarom werken via een uitzendbureau een slimme keuze kan zijn voor jou. Naast de eerder genoemde flexibiliteit en ondersteuning, heb je toegang tot een groot netwerk aan werkgevers of opdrachtgevers. Dit vergroot je kans op het vinden van een baan die perfect bij jou past. Daarnaast profiteer je ook van de extra diensten, zoals loopbaanadvies en training, waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Werken via een uitzendbureau is een uitstekende manier om snel aan de slag te gaan in bijvoorbeeld de bouw, techniek, logistiek of op kantoor. Of je nu op zoek bent naar tijdelijke projecten, een vast contract of een leerwerkplek, een uitzendbureau kan je helpen bij elke stap van je carrière. Of je nu net begint of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, werken voor een uitzendbureau kan je de kansen en ondersteuning bieden die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Alle voordelen van werken via een uitzendbureau op een rij

  • Flexibiliteit in werk en beschikbaarheid;
  • Hulp bij het vinden van de juiste baan door cv-matching met vacatures;
  • Ondersteuning bij sollicitaties, contractregelingen en salarisonderhandelingen;
  • Mogelijkheid om snel aan de slag te gaan;
  • Trainingen en opleidingen om vaardigheden te verbeteren;
  • Opties voor zowel tijdelijke als vaste contracten;
  • Marktconforme betaling;
  • Opbouw van vakantiedagen, reserveringen en pensioen;
  • Mogelijkheden voor zzp’ers om opdrachten te vinden met ondersteuning van het uitzendbureau;
  • BBL-trajecten om werken en leren te combineren, inclusief hulp bij het vinden van erkende leerwerkplekken;
  • Toegang tot een groot netwerk aan werkgevers en opdrachtgevers;
  • Extra diensten zoals loopbaanadvies en training;
  • Snelle startmogelijkheden in diverse sectoren zoals bouw, techniek, logistiek en kantoor;
  • Ondersteuning bij elke stap van je carrière, van beginnend tot ervaren.

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen? Of ben je benieuwd of werken via een uitzendbureau iets is voor jou? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden al je vragen en gaan graag voor je aan de slag.

Publicatiedatum: 17 juli 2024