Zzp opdrachten in de bouw en infra

ZZP opdrachten. Om te doen

De club van doeners

De bouw is een groot en breed begrip. Men denkt vaak aan het bouwen van woningen, maar het is een stuk uitgebreider dan dat. In de bouw werk je aan de productie, het maken van gebouwen, een weg of van een waterweg en de daarbij behorende gebouwen. Binnen de bouw kan je alle kanten op en ben je altijd bezig om iets moois te maken. Je kan aan de slag als timmerman, dakdekker, kozijnmonteur, werkvoorbereider, grondwerker en nog veel meer. Bij VNOM is de bouw opgedeeld in bouw, infra en UTA. Wij hebben voor jou Werk. Om te doen.

Bouw

Op de bouwplaats heb je verschillende segmenten waarin jij je kan specialiseren als zzp'er. Je kan binnen alle facetten van het bouwproces aan het werk. Wil je een project van A tot Z opbouwen of wil jij juist van iets ouds, wat nieuws maken? Er is voor iedere zzp'er wat binnen de bouw. Zo kan je als zzp'er aan de slag als timmerman, tegelzetter, dakdekker, kozijnenmonteur, metselaar of voeger.

Dus of je nu wilt werken met tegels, daken wilt aanleggen, woningen wilt verduurzamen met kunststof kozijnen of scheidingswanden wilt lijmen, het kan allemaal. Geen enkele dag is hetzelfde zolang je maar plezier hebt in je werk. Alles valt te leren en dat is ook iets wat wij stimuleren. Ook al heb je twee linkerhanden, wij zijn er zeker van dat als je genoeg motivatie hebt, je twee rechterhanden kan ontwikkelen!

Doeners aan het woord

Melony is op bezoek geweest bij Ashwin die aan het werk is als rigger en hijsbegeleider voor een heel tof project in Oss. Hij vertelt in deze video wat hij allemaal doet op een dag.
VNOM infratechniek

Infra

Al zzp'er binnen de infratechniek ben je gericht bezig met het realiseren en onderhouden van objecten die in de grond vast zitten. Dit valt dan weer op te delen in GGW (grond, weg en waterbouw) en industrie. Denk aan het maken van straten in wijken, rioleringen aanleggen in nieuwbouwwijken, kolken zetten of damwanden plaatsen. Als zzp'er binnen de industriesector voer je gelijke werkzaamheden uit, alleen dan op industriële plekken. Daar is de wet- en regelgeving een stuk strenger en heb je bepaalde certificaten nodig om overal toegang tot te krijgen op het terrein.

Binnen de infratechniek zijn de kraanmachinisten onmisbaar. Een kraanmachinist is een belangrijke factor binnen de GWW sector. Een kraanmachinist is verantwoordelijk voor de graaf-, grondverzetwerkzaamheden op een project. Je hebt verschillende type kraanmachinisten. In de GWW werken zij voornamelijk met een minigraver, rupskraan en een mobiele kraan.

UTA personeel

Binnen de bouw werken mensen niet alleen op de bouwplaats. Er is een speciale tak genaamd UTA: uitvoerend administratief technisch personeel waar je ook als zzp'er aan de slag kan. Onder UTA-personeel in de bouw verstaan we al het (semi) kantoorpersoneel. Denk hierbij aan werkvoorbereiders, tekenaars en calculators. Zij zijn voornamelijk bezig met de werktekeningen, juiste materialen, begrotingen en kennen alle ins- outs van de tekenprogramma’s zoals Revit en Autocad.

Als zzp'er kan je ook als uitvoerder aan de slag. Uitvoerders vallen ook onder het UTA-personeel. Zij staan op een bouwplaats, maar werken ook vanaf het kantoor. Als uitvoerder zorg je ervoor dat je projecten van A tot Z goed begeleidt. Je stuurt onderaannemers en personeel aan en bewaakt de planning. Tot slot is een projectleider verantwoordelijk voor de realisatie van een project en de schakel tussen directie en de uitvoerder: een verantwoordelijke job binnen de bouw.